„Струмска слава“ превзе и „Кариана“ в Ерден, треньорът Джамбазки скочи да бие рефера

Ст. треньорът на домакините Атанас Джамбазки се нахвърли срещу главния съдия Ивайло Ненков.

В среща от IV кръг на първенството на Втора лига отборът на „Кариана“ (Ерден) бе надигран с 1:2 от „Струмска слава“ (Радомир). И трите гола паднаха след почивката, а загубата е четвърта и трета на собствен терен за карианци, които са абсолютно новаци в професионалния футбол. След победното попадение за радомирци пък старши треньорът на домакините Атанас Джамбазки нахлу на терена и се нахвърли срещу главния съдия Ивайло Ненков.

Домакините влязоха по-добре в мача и още в началото пред Деян Иванов, Цветомир Тодоров и Георги Цеков се откриха добри възможности за откриване на резултата, но те не ги оползотвориха. Най-чистото положение за гол обаче стана пред вратата на Стамен Бояджиев. В 18-ата мин. Александър Аспарухов насочи топката към мрежата, но защитникът на карианци Ангел Цолов изби от голлинията. Това сякаш внесе спокойствие и самочувствие у футболистите на гостите и до края на полувремето играта вече бе равностойна.

Отборът на „Струмска слава“ поведе в 52-ата мин. Тогава капитанът на радомирци Борислав Николов напредна от ляво и намери в пеналта непокрит Христо Кирев, който от воле направи Бояджиев безпомощен. Радостта на гостите обаче бе кратка. В 61-ата мин. след центриране от фаул топката достигна до Николай Дичев и централният защитник на Кариана я изпрати във вратата зад Стефан Коантар. Две минути по-късно Николай Николов и Цветомир Тодоров не успяха да се възползват от хубаво центриране на Леонел Матадос. В 67-ата мин. младият вратар на домакините Стамен Бояджиев спаси удар на излезлият сам срещу него Кристиан Тасев. Малко след това пък капитанът на карианци Евгени Игнатов-Бамзе с майсторско изпълнение от фаул изпрати топката в напречната греда. В третата минута на добавеното време влезлият като резерва Ангел Маджиров от малък ъгъл от фаул донесе победата на „Струмска слава“

„Струмска слава“: Стефан Коантар, Калоян Евгениев, Мартин Костов, Илия Попов, Димитър Петков, Любомир Танев, Георги Янев, Борислав Николов-кап., Христо Кирев, Александър Аспарухов, Юлиян Чапаев.