„Беласица“ (Петрич) победи „Велбъжд“ с 3:0, Благой Наков с хеттрик

Благой Наков отбеляза и трите попадения в мача

В първия си домакински мач от настоящото първенство на ЮЗ трета лига отборът на „Беласица“победи „Велбъжд“ (Кюстендил) с 3:0  на стадиона в село Първомай.

Срещата започна с натиск на домакините, но заради неточност в завършващата част на удара резултатът оставаше непроменен. В 8-ата минута Александър Смилков сгреши, топката бе отнета от Велизар Захариев от гостите, който очи в очи срещу стража на „Беласица“ Захари Димитров изпрати топката в аут. Минута по-късно след бърза атака на домакините директен обстрел към вратата бе избит от Кирил Кирилов и в добавката Благой Наков  изпрати топката в долния десен ъгъл за 1:0. В 19-ата минута след атака по десния фланг Запро Динев обстрелва директно, вратарят на гостите изби и с левачката Благой Наков изпрати топката в обратния ъгъл за 2:0. До края на първата част  на двубоя непростими пропуски направиха Благой Таушанов, Владимир Кабранов и Васил Тачев.

Втората част на срещата започна също с натиск на домакините.  В 46-ата минута Васил Тачев изведе Благой Наков пред наказателното поле на гостите и той с точен удар изпрати топката в мрежата за 3:0. Това всъщност бе и хеттрик за капитана на петричкия тим, който беше най-добрият футболист на терена. В 73-ата минута Васил Тачев не успя очи в очи с вратаря на гостите да го простреля. Шест минути по-късно гл.съдия Йото Гарабедов отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на Кристиян Стоилов вътре в наказателното поле на „Велбъжд“. Тачев не бе точен и резултата де запази. В самия крайна мача след поредна атака на домакините Васил Тачев изпрати топката с глава в напречната греда зад Кирил Кирилов.

След мача ръководството на „Беласица“ изрази своето задоволство от играта на футболистите, на които гласува доверие в този мач старши треньорът Данаил Бачков.

Следващия мач на отбора на „Беласица“ е в сряда в Панагюрище срещу местния „Оборище“.