Глад за учители в Гоцеделчевско, масово се търсят и сезонни работници в гората

11 свободни учителски места обявиха в Бюрото по труда в Гоце Делчев. Въпреки увеличението на работните заплати има все още незаети места за преподаватели. Кандидатстващи за свободни  учителски позиции обаче споделят, че обявените в Бюрото по труда свободни учителски места от директорите са по-скоро за да  спазят закона, като за тях вече имало назначени хора.

За новата учебна година в училищата на територията на община Гоце Делчев се търси един учител по математика и информационни технологии, един учител по руски език и двама преподаватели по английски език. Търси се още и един учител по руски и немски език, биология, учител по ощообразователен предмет, по история, автотранспортна техника, учител транспортна техника и инструктор за обучение и учител по  физика.

Голям е броят на свободни места и за хората със средно и по-ниско образование в общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча.

Доминират свободните работни места за шивачи на дамско и мъжко облекло, които са 136, а за гладачи има свободни позиции  за 79 безработни.

В горския сектор също има глад за работна ръка. Свободните места за сезонни горски работници са 10.