Многодетната майка Елица Димитрова със свита от 50 доброволци и кметът Паунов обновиха къщичката на Баба Яга в Кюстендил

Задружно и с ентусиазъм се постига всичко.

Рени постави табели с послания за гостите в Хисарлъка, мъжката част от групата се зае с ремонт на влакчето в лесопарка

 

Поредната инициатива на Елица Димитрова събра повече от 50 доброволци за ремонта на детския кът при Къщичката на Баба Яга в лесопарк „Хисарлъка” и района около него в Кюстендил.

Кметът Петър Паунов също се включи в инициативата.

Това е едно от най-посещаваните не само от местните хора, но и гостите на града място и събира стотици деца и техните родители. В трудовия процес се включи и кметът на града Петър Паунов заедно със своя син Йоан.

Елица Димитрова

В началото на месеца 33- годишната Елица, която е майка на три момичета, разпространи идеята си в социалната мрежа и тя бързо събра подкрепа.

От община Кюстендил бяха закупили останалите материали, нужни за обновяването на едно от най-емблематичните места в Кюстендил.

Влакчето ще бъде напълно обновено.

Мъжката част от присъстващите с дружни усилия разглобиха влакчето, което бе станало доста опасно за играещите там деца, за да започнат цялостния му ремонт, който продължи и днес, тъй като по него имаше най-много работа.

Дървеният материал, осигурен от частна фирма.

Дамите, заедно с многобройните деца, пък боядисаха новия дървен материал в свежи цветове, с който бе обновена голямата беседка около дървото в детския кът. Подменени бяха счупените дъски на оградата и всичко бе боядисано. Цветни и по-красиви са вече и пейките за отдих, спортните съоръжения, кошчетата за боклук, както и краката на Къщичката на Баба Яга. Интересното за малчуганите дървено съоръжение бе почистено и измито отвътре.

На няколко дървета бяха закачени и табели, направени от една от доброволките, Рени, на които имаше интересни послания към бъдещите посетители.

Табелите, изработени от Рени.

“Получи се повече от страхотно! Събрахме се 50 души, благодаря на всеки от тях. Работихме неуморно”, написа в социалната мрежа организаторката Елица Димитрова.