Опасно! Пияни шофьори криволичат по пътищата в Пиринско, „смелчак” от Кресна подкара зил без книжка

Пътищата на Пиринско се напълниха с пияни и неправоспособни водачи през почивните дни, сочи информация от полицейския бюлетин. Трима водачи за два дни са спипани зад волана без  свидетелства за правоуправление, а двама са седнали зад волана след яки запои, съобщават от МВР. Около 09,30 часа по ул. “Панаирски ливади“ в Гоце Делчев 52-годишният И.Ч. е шофирал ауди без свидетелство за управление на МПС.

По ул. “Свобода“ в Сандански униформените след проверка са установили, че Ю.М., на 31 г. от Якоруда, е управлявал товарен автомобил „Фиат Дукато“ без свидетелство за управление.

В сутрешните часове по пътя между кресненските села Логодаж и Обел е бил спипан и 23-годишният И.Р. от Кресна, който е управлявал товарен автомобил „Зил“ без свидетелство за управление на МПС. Срещу заловените неправоспособни водачи  са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.343Б, ал.2 от НК. С бързи производства се сдобиха и камара пияни джигити зад волана през почивните дни. Рекордьор е 57-годишният водач от Гоце Делчев Г.У., който в петък около 23,29 часа в гърменското село Марчево е управлявал лек автомобил „Фиат Брава“ с наличие на рекордните 2,02 промила алкохол в издишания въздух. В събота около 01,24 часа между Гоце Делчев и Гърмен при полецейска проверка е установен и пияният водач  А.Х., на 45 г. от от гърменското село Горно Дряново. А.Х. е управлявал лек автомобил „Пежо“ с наличие на 1,99 промила алкохол в издишания въздух.