Бойко Борисов

ГЕРБ няма да се явява на предсрочни избори. Това разкри в Стара Загора премиерът Бойко Борисов.

„Упражнението с предсрочни избори го правих два пъти. Не ми отива, ще ми се смеете. Просто с патриотите като си говориме – не се вижда такава перспектива. Просто това им е тактиката (на БСП – б.а.) – хейт.“ Така Борисов коментира поисканото от БСП извънредно заседание на НС заради срива на Търговския регистър.

“За тях, които са на почивка, ще е извънредно заседание. Ние сме си на работа. Целия август ме следите, постоянно съм на обиколки по обекти”, каза министър-председателят. Според него идеята за предсрочни парламентарни избори е като летен мираж на левицата, която в момента е на ваканция. По време на поредната си инспекция по строителни обекти предимно в източната част на страната, която тази неделя бе в Стара Загора, той подчерта, че в страната има недостиг на работна ръка, огромен финансов резерв и намален външен дълг с 2,5 млрд. лева.

Борисов заяви, че исканото от БСП извънредно свикване на парламента е пореден опит за популизъм на опозицията дни преди началото на редовната сесия.

По повод критиките на БСП за срива на Търговския регистър Бойко Борисов коментира: „Да, срина се поради некачествени дискове, които видях. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положиха огромни усилия и до сряда ще е абсолютно готов. Виждате, има държави, където изборите им пробиха с кибератаки и с какво ли не. Тука за всяко нещо се вдига огромна олелия.“