Комисията отваря ценовите оферти на допуснатите кандидати на втора среща, ремонтите стартират напролет

 

13 фирми кандидатстват за обществената поръчка по санирането на 7 многофамилни жилищни сгради в Дупница, чието финансиране е по ОП „Региони в растеж“, съобщиха от общинския пресцентър. На открито заседание в понеделник комисията по избор на изпълнители е отворила документите на участниците по 7-те позиции, за които общата прогнозна стойност е 2 478 881,73 лв. 7-те жилищни сгради са на ул. „Трети гвардейски полк“ 12 и 14, ул. „Велико Търново“ 1, ул. „Св. Иван Рилски“ 72, ул. „Иван Вазов“ 59, бл. 90 в жк „Бистрица“ и бл. 4 в жк „Развесена върба“, а общият брой на домакинствата в тези сгради е 174.

Най-голяма е конкуренцията за санирането на блока на ул. „Трети гвардейски полк“ 14, където оферти са подали 5 фирми. С една по-малко са фирмите, подали заявления за съседния блок, намиращ се на №12 на същата улица. Само по един кандидат има за бл. 4 в жк „Развесена върба“ и ул. „Иван Вазов“.

7 са фирмите от София – МБ Инженеринг 2001 ЕООД, „Стиво Х” ЕООД, „Раком НТ” ЕООД, „Николов Кънстръкшън” ЕООД,  „Инвест Билд 2010” ЕООД, „Стандарт строй 2003” ЕООД и ЕТ „Васил Иванов Костов“, една от Костинброд – „Престиж-Н.С.” ЕООД, една от Кюстендил – „Рила” ЕООД. Две от участващите в процедурата фирми са от Благоевград – ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“ и „Ай Би Си-Консулт” ЕООД. Двама са и участниците от Дупница – „Бул Строй БГ” ЕООД и „Меридиан” ЕООД. След като комисията обработи всички документи, ще обяви втора дата, на която ще отвори ценовите оферти на допуснатите, уточниха от общината. Очаква се санирането да страртира напролет.