Разбиха стъклото на колата на билкаря Евтим от Петрич,  потърпевшият: Нямам врагове в бизнеса, продавам риган и мащерка за по 2 лв. връзката

Търговецът на билки и боровинки Евтим осъмна с разбито дясно стъкло на колата си в Петрич. Возилото е било паркирано пред дома му. Потърпевшият Евтим внесе писмен сигнал за произшествието в РУ-Петрич. Пострадалият бе упътен от полицай Венцислав Тошев за реда, по който става внасянето на писмената жалба.

Търговецът разказа, че намерил колата си с разбито дясно стъкло сутринта, когато се приготвял да закара стоката си на кооперативния пазар. Всяка сутрин той стоварвал на сергия при пазара набраните билки и боровинки. Мащерката, ригана, алиботушкия чай и черните боровинки разказва, че ги бере по поляните на планината Беласица. Всички билки обаче са защитен вид и брането им става единствено с разрешение на община Петрич, Горско стопанство-Петрич и Районна прокуратура, отбелязаха запознати. Търговецът обясни, че няма врагове в бизнеса и не смята, че това е вид предупреждение от страна на конкуренти заради цените, на които той продава. Боровинките се предлагат на цена от 4 лв. на сергията му. Риганът и мащерката са от 1,50 до 2 лв. за връзка, в която има около десет стръка.