Михаил Влахов

Със счупени ръка и крак съм, бил съм в комоционна кома, д-р П. Панайотов от спешното в Рила ми отказа линейка до Благоевград

 

Дружки по чашка пребиха международния шофьор Михаил Влахов от град Рила и го оставиха в кома насред главната улица. Инцидентът станал в 2 часа след полунощ в събота срещу неделя, след като Влахов почерпил компанията.

Той бил поканен от осмина приятели в местно заведение.

„Видяха ме и казаха „хайде, ти си мангизлия, пътуваш в чужбина, хайде да черпиш тази вечер”.

Веднага се съгласих, седнахме, всички си поръчаха бира, после по водка, имаше хубава музика. Веселихме се заедно. Нямаше скандал, не сме се карали”, разказа Влахов и продължи: „Платих сметката и си тръгнах към 2 часа. Явно видяха портфейла ми, имах пари. Дали от това не се озлобиха, взехме си довиждане и се разделихме. На около 200 м от дома ми ме пресрещнаха трима от компанията. Само на единия зная фамилията, това е Димитър Церов, другите зная само като Миро и Ивайло. Биха ме жестоко с някакъв метален прът. Изпаднал съм в безсъзнание, събудих се на улицата към 4 часа. Лежал съм безжизнен насред пътя поне 2 часа. Мога само да гадая колко коли са минали покрай мен, добре че не са ме прегазили. Едва се довлякох до вкъщи, жена ми се ужаси и отидохме в Спешния център. Целият бях в кръв. Оказа се, че имам счупени крак и ръка. В медицинското ми пише, че съм бил в комоционна кома и има голяма опасност за живота ми. В Спешния център на Рила ме посрещна д-р Панчо Панайотов, оказа се обаче, че не са ми платени здравните осигуровки. Панайотов само каза, че няма да ми пусне линейка за Благоевград с думите „не си спешен случай”. Някаква медицинска сестра ми обработи рани, извиках един приятел, който ме закара в Спешния център в болницата в Благоевград. Там обработиха раните, направиха рентгенова снимка, установиха как съм потрошен. Сложиха ми гипс и система. Всичко това се случи, без да плащам”, разказа пред „Вяра” пострадалият.