Наплив от фирми да ремонтират учебни заведения в Благоевград за 3 млн. лв., ДЗЗД „Вечерница“ иска да строи ново крило на детска градина за 743 259 лв.

Благоевградската „Стилстрой М“ ООД със съдружници Михаил Камбитов и Даниела Джукова предлага ремонт на сградата на НХГ срещу 503 092 лв.

Комисия с председател Костадин Марулевски отряза десетки кандидати, излиза с решение за победителите на по-къснен етап

 

Само 7 фирми продължават участието си в битката за строителство и ремонт на учебни сгради в Благоевград за около 3 млн. лв. Към обществената поръчка, разделена на няколко позиции, имаше огромен интерес от страна на строителни фирми. Комисия с председател Костадин Марулевски обаче отстрани десетки от кандидатите. Софийската фирма с представител  Ивелин Иванов „Солид груп“ ЕООД и „Тийм инженеринг“ ЕООД с управител Станислава Стоянова от Бургас бяха допуснати в битката за 482 542 лв. без ДДС. За тази сума победителят трябва да направи проектиране и строителство на нов физкултурен салон към НХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Консорциумът ДЗЗД „Вечерница“ бе допуснат да строи новото крило на детска градина „Вечерница“ за прогнозна стойност около 804 780 лв. без ДДС. ДЗЗД „Вечерница“ предложи да изпълни заложените строителни дейности за 743 259,08 лв.

Само на благоевградската „Стилстрой М“ ООД със съдружници Михаил Камбитов и Даниела Джукова бе отворено предложението от 503 092 лв. с ДДС за ремонт на сградата на НХГ. Останалите кандидати бяха отстранени заради несъответствие с изискванията.

373 640,13 лв. без ДДС е сумата, предвидена за ремонт на 3-то ОУ в рамките на обществената поръчка. От 5 кандидата бе допуснат само консорциумът ДЗЗД „3-то ОУ „Димитър Талев“.

3 фирми се конкурират за ремонтни дейности на сградата на Пето СУ „Г. Измирлиев“, за които общината е заделила 697 257,14 лв.

Това са благоевградската ЕТ „Маргарита-П-Иван Костадинов“, регистрираната в София фирма „Солид Груп“ ЕООД на Ивелин Иванов и „Тийм инженеринг“ ЕООД, представлявана от Станислава Стоянова. Средствата за обектите са от европейски проект, спечелен от община Благоевград по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. Комисията ще обяви имената на победителите на по-късен етап.