Димитрина Сапинева пропадна с кола в необезопасена дупка от ремонтите в жк „Бистрица” в Дупница, 8 мъже я вадиха

На помощ на Димитрина се притекоха 8 мъже.

Спасителите се втурнали към нея с викове: Стой вътре, ще се пребиеш!

Техническият на обекта Велко Кралев ми се присмя, попита: Ти ли пропадна, каза Сапинева

8 мъже спасяваха дупничанката Димитрина Сапинева, която пропадна с колата си в огромна дупка в жк „Бистрица”, зеещият кратер е вследствие ремонтите по полагането на новата канализация в квартала.

Димитрина Сапинева

 „Дупката по никакъв начин не беше сигнализирана и обезопасена. Ужасена съм, не искам да мисля какво можеше да се случи. На помощ се притекоха няколко мъже от близкото кафене. Втурнаха се към мен с викове да не отварям вратата и да не се опитвам да слизам от колата, защото ще се пребия. Изкопът беше ужасно дълбок, вътре имаше тръби”, разказа за ужаса, в който е попаднала, Димитрина.

След каскадата колата на дупничанката е излязла от дупката с повредена гума и джанта, помлян картер, счупена броня.

„Профуках куп пари, за да поправя автомобила, а за уплаха и ужаса, които изживях, дори не искам да говоря, не мога да се отърся.

Дупката сега

Още не смея да седна зад волана, а карам такси. Не спирам да мисля какво щеше да се случи, ако в този момент бях с таксито и возех клиенти. Цялата треперя при тази мисъл”, обясни пред „Вяра” Димитрина.

Тя все още не е решила дали ще си потърси правата в съда. За момента е говорила с техническия ръководител на обекта.

„Говорих с техническия на обекта Велко Кралев днес, в отговор получих само едно „ти ли пропадна”, изречено с насмешка. Нямам думи просто. А те свършиха ли си работата, как е обозначена и обезопасена тази дупка?”, чуди се пострадалата.

„Ако е тъмно, човек направо се хвърля в дупката. Целият квартал е разкопан, не знаеш къде да стъпиш, че да избегнеш дупките. Копае се навсякъде. И пеша да се движи, човек пак може да се хвърли в някой изкоп, още повече че основната улица, която води от стадиона в квартала към пазарчето, тъне в мрак”, коментират жители на квартала.

Не успяхме да се свържем с представител на община Дупница за коментар. Така въпросите подлежи ли на санкция фирмата, която копае и оставя необезопасени изкопите, както и кой ще покрие щетите на Сапинева, засега остават висящи.

Eкип на „Вяра” провери какво е положението около дупката в момента. Все пак трапът, в който е пропаднала Димитрина, е запълнен с чакъл, та поне друг да не повтори нейната маневра. Малко по-нагоре обаче има друга дупка, която е обезопасена, като е натъпкана с клони. Над нея като тъжен паметник стърчи жестоко окастрено дърво. По тротоара се търкалят парчета тръби, извадените кошчета за боклук, компания им правят извадени плочки. Дупка, с положени вътре две циментови тръби, е покрита с дървена скара.

Ники Спасова