Волен Сидеров: Скопие ще уважава София или без подкрепа за ЕС!

Волен Сидеров

Лидерът на “Атака” иска анекс към договора с Македония

 

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров поиска към договора с Македония да бъде направена поправка, която да задължава Скопие да се въздържа от спекулации с историята. В противен случай България ще има правото да преосмисли подкрепата си за страната за ЕС.

Сидеров обясни, че предлага поправката да бъде направена под формата на анекс, който да бъде подписан и от двете държави, съобщи БТА. Лидерът на “Атака” направи изявлението си пред Министерския съвет, където коментира и други политически теми. Той разкритикува БСП, че още вчера, когато свикаха извънредно заседание на НС заради скандала “Олимпик”, не са били готови с предложения за промени в Кодекса за застраховането. Според Сидеров подобни изменения могат да предотвратят подобни бъдещи пирамиди.

Лидерът на “Атака” нападна отново и Валери Симеонов за проверките за шума по морето. Сидеров пак обясни, че функциите на вицепремиера не са да бъде “старшина или началник на местни структури на определено министерство, а да координира работата между ведомствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители”.

Той показа снимка на директора на РУ-Созопол Милен Гайдарджиев. “Такива хора са пришпорвани от вицепремиера Валери Симеонов да затварят заведения, да слагат патрулки и да заплашват. Лично този индивид е заплашвал заведения, че са отворили, а ги е арестувал за 24 часа. Срещу това нещо се боря и в момента предприемам мерки”, каза още лидерът на “Атака”, цитиран от “Фокус”. Той обяви, че не цели “взривяване на коалицията”, а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави. Затова и има намерение да присъства на заседанията на Министерския съвет.

Сидеров даде да се разбере и че е възможно с Валери Симеонов да не са заедно на евроизборите догодина. Той каза, че все още няма отговор от председателя на НФСБ дали ще участва в коалицията. Според Сидеров това говорило, че Симеонов вероятно имал други планове.

Сидеров заяви, че е “за” “Обединени патриоти” да се явят заедно на предстоящите избори. Попитан дали би станал евродепутат, лидерът на “Атака” каза, че ще помисли по въпроса.