Николай Колев-Босия

Бившият шеф на ДАИ Дамян Войновски обяви, че е наел двама адвокати и ще заведе две дела срещу Босия

 

Вече бившият директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски обяви в ефира на бТВ, че е наел адвокати и ще заведе две дела срещу Николай Колев-Босия. Общественикът започна гладна стачка като част от борбата си срещу фалшивите шофьорски книжки, които водят до много жертви и ранени по пътищата. Николай Колев отговори, че не се страхува, защото има доказателства, съобщи bTV.

„Аз разполагам с документи за лицето Войновски. Разполагам със свидетели. Ще докажа правотата си в съда. Всеки ден избиването на българите продължава, докато се търпи тоя министър и това министерство в тоя му вид. Техните съучастници в избиването се наричат български парламент, който шикалкави и отказва да отстрани от пост министър Московски“, заяви Босия.

Гладната стачка на Босия продължава 65 дни, вече трудно напуска дома си, а пред блока му денонощно дежури линейка от Правителствена болница.

„През по-голямата част от времето съм в леглото. Стоя седнал, да кажем, в рамките на 10 минути, след което пак трябва да си легна, но все пак съм учудващо добре. Разбира се, част от показателите ми са доста ниски. Включително и кръвната захар, но мен това не ме смущава, тъй като аз предварително съм бил наясно какво и как ще се случи и какво ще стане“, споделя още Босия.

Протестиращият отрича обвиненията, че се храни тайно. „Глупости пишат. Аз съм свикнал на тези неща. И едно време, когато бях сам, за мен се пишеше какво ли не. Мен това дълбоко не ме интересува, защото аз знам пропагандата и на БКП, и на Мафията. Знам как работи. Но докато БКП поне имаха някаква идеология, имаха някакви правила, колкото и идиотски да бяха – имаха. Мафията няма правила. Те знаят, че тълпата приема и едното, и другото“, посочи Босия.