Британски милионер водопроводчик: Брекзит няма да мине! Хората вече не са толкова глупави

Милионерът Чарли Мълинс

Известен британски бизнесмен, който е твърдо против излизането на страната от Европейския съюз, прогнозира, че в крайна сметка до това няма да се стигне. Милионерът Чарли Мълинс смята, че ще има втори референдум, на който британските поданици ще гласуват против Брекзит, съобщава „Дейли Експрес“.

Мълинс ръководи голяма компания за ВиК услуги в Лондон. През март той обяви, че подкрепя лидера на Либералните демократи Винс Кейбъл в усилията му да спре Брекзит с мотива, че напускането на Европейския съюз ще има отрицателно отражение върху икономиката на Острова.

„Трябва ни втори референдум. Трябва гласът ни да се чуе“, заяви богаташът в интервю за LBC. „Казвам ви, няма да напуснем ЕС. Не ми пука кой какво казва. Няма да напуснем, защото британците вече не са толкова глупави“, категоричен беше той. По думите му хората биха били много нещастни, ако правителството не организира втори референдум за финалното споразумение между Брюксел и Лондон за излизането от съюза.

„Сега знаем фактите. Не сме готови да се справим с това, което ни беше казано – лъжи, в очите ни. Коя част не разбра правителството? Брекзит не е добър за икономиката и за хората“, заяви Мълинс. Относно коментираната възможност за възникване на безредици, предизвикани от поддръжниците на Брекзит, той коментира:

„Мразя да мисля, че хората биха взели закона в своите ръце, защото не това е начин да оправим нещата. Ние сме цивилизовани хора и ако искаме да си променим мнението, можем да си го променим“.

Ново изследване показа, че само един от четирима британци иска напускане на Европейския съюз, но едва 31% подкрепят организирането на нов референдум.