Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отвърна светкавично на нападките от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Надявам се някой ден прокурор да погали премиера Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа“, коментира по-рано днес лидерката на столетницата.

„Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов: „Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните“. Докъде стигна превратът, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума“, заяви Нинова.

Ето какво написа Цветанов в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Уверен съм, че категоричните факти, които изнася Министерството на замеделието, в пълна степен опровергават спекулациите на председателя на БСП Корнелия Нинова. Когато отговорните институции и фактите говорят, дори и популистите е по-добре да замълчат. В противен случай съществува риск гражданите да бъдат въвлечени в заблуда, което е недопустимо за всеки уважаващ себе си народен избраник, камо ли за председател на стогодишна партия. Очевидно обаче днешните изказвания на г-жа Нинова са поредната й отчаяна акция, породена от завистта й от посещението в България на председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, който в присъствието на премиера Бойко Борисов заяви, че България категорично трябва да влезе незабавно в Шенген. Манфред Вебер отиде с Борисов в Резово и обяви: България трябва веднага да влезе в Шенген. Неудобната истина за БСП и Корнелия Нинова е, че правителството на Бойко Борисов постига успех след успех, като най-добър пример за това е успешно приключилото председателство на Съвета на ЕС, по време на което всички лидери на ЕС идваха в България и даваха високите си оценки за нашата работа. И тогава единствено водената от Корнелия Нинова БСП не оказа никаква подкрепа на държавата, дори напротив – всячески се опитваше да саботира това историческо за България събитие в стремежа си да се добере до властта. За съжаление, колеги от БСП, не бяха отдавна времената, когато вие управлявахте и всички граждани бяха жертва на вашата некомпетентност и неадекватност, заради които бяха спрени еврофондовете за България. За щастие, по волята на българските избиратели, кабинетът „Орешарски“ си замина, а кметовете, които вие наричате „некадърни“, останаха и заедно с кабинета на Бойко Борисов и с парламентарното мнозинство успешно реализират проекти с европейско финансиране. България се е превърнала в строителна площадка и всички региони стават по-привлекателно място за живеене, учене, инвестиции и туризъм“.