Възпитаници от 3 детски градини и Социалния център за ранно детско развитие гостуваха на РДГП – Кюстендил, днес, съобщиха от ОДМВР в областния град. Ръководител на проявата бе главен инспектор Стоян  Здравков – зам.началник на ГПУ – Гюешево. Той запозна гостите с професията на граничния полицай, как се става граничен полицай и какви качества и умения притежават тези служители.

Граничните полицаи представиха оръжията, техническите и помощни средства, с които работят. Гостите посрещнаха с възторг един от най-новите хеликоптер  на Гранична полиция, той кацна на площадката на дирекцията, а пилотът разказа на децата какви задачи изпълняват с него. Децата се качиха на хеликоптера, снимаха се и изпратиха с възторг майсторската програма при облитането на площадката.

Другата демонстрация, която впечатли гостите, бе  дресировката на граничарски кучета и изпълнението им на команди по задържането на нарушител. Дресировката на кучетата бе представена от полицай Александър Кьосев. Искрените аплодисменти бяха както за полицая, така и за „колегите“ му Ден и Хера.

Техниките за лична полицейска защита и задържане на престъпник бяха представени от служители на мобилната гранично-полицейска група, някои от техниките вече владеят и някои от гостите…

 

Снимките:

Моменти от демонстрациите