Петричани свиха „Вихрен” (Сандански) на две пред 500 зрители, Захари Димитров спаси дузпа

Около 500 зрители наблюдаваха мача от 4-тия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Беласица” (Петрич) и „Вихрен” (Сандански). Срещата започна с натиск на домакините, който даде своя резултат още в 3-тата минута. Тогава таранът на домакините Васил Тачев прояви голямо майсторство, след като получи топката в наказателното поле на гостите, финтира по невероятен начин вратаря на „Вихрен” Стефано Кунчев и насочи кълбото в мрежата за 1:0. Това окрили петричките футболисти, които редяха атака след атака пред вратата на гостите. В 20-ата минута Марти Таушанов като по конец пусна топката отдясно към Запро Динев, бързакът напредна на скорост с кълбото и с невероятна точност го изпрати в далечния ъгъл зад стража на „Вихрен” за 2:0. Две минути по-късно аматьорският национал не успя да докосне насочената топка към него и да вкара нов гол. В 31-вата минута десният защитник на „Беласица” Александър Смилков получи удобна топка пред наказателното поле на гостите, но ударът му не бе точен и проигра головата ситуация.

Най-чистото си голово положение гостите проиграха в самия край на първата част на двубоя, след като Атанас Чепилов центрира отдясно в наказателното поле на домакините и Атанас Димитров с глава от 5 метра не успя да вкара кълбото в мрежата.

След почивката отборът на „Вихрен” заигра на по-високи обороти. Старши треньорът Атанас Ласков пусна в игра Янислав Тусонджиев и Янис Боузияк с цел да оживи нападателната мощ на отбора и с това не сгреши. В 50-ата минута Тусонджиев тръгна по левия фланг с топката, навърза изпречилите му се футболисти от отбора на домакините и само навременната и удачна намеса на вратаря Захари Димитров бе причина да не се стигне до промяна на резултата. Гостите търсеха всякакъв начин да променят нещата на терена и най-вече резултата, но действията на футболистите им бяха много неточни срещу стража на „Беласица”. Домакините за известен период от време се прибраха в собствената половина и разчитаха напред на контраатаки най-вече на Запро Динев. В 73-тата минута той тръгна директно срещу вратаря на „Вихрен”, реши да подаде, вместо да стреля, и сгреши. Десет минути по-късно Владимир Кабранов обстрелва вратаря на гостите, но Стефано Кунчев изби кълбото в корнер.

В последната минута на продължението Александър Смилков повали в наказателното поле Янислав Тусонджиев и главният  съдия Георги Николов отсъди дузпа в полза на гостите. Атанас Димитров изстреля топката технично, но отличният в този мач вратар Захари Димитров усети намеренията му и улови кълбото.

Старши треньорът на гостите Атанас Ласков се съсипа да дава указания на възпитаниците си, но явно нямаше кой да го разбере.  Това бе и причината отборът на „Вихрен” да запише втора поредна загуба, след като в изминалия кръг загуби от „Пирин” (Разлог) с 1:3.

Независимо от победата феновете на „Беласица” не останаха доволни от това, че някои от младите футболисти бяха пуснати късно в игра. Следващият мач на отбора на „Беласица” ще бъде в събота, 1 септември, срещу „Марек” в Дупница.

Ташко Сульотов