Разследващи влязоха в сградата на „Трейс груп” в София

Следователите са иззели документация на фирмата

 

 

Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на „Трейс груп” в столичния кв. „Лозенец”, предаде репортер на bTV. Именно тази фирма е отговаряла за трасето, на което се случи тежката катастрофа с автобус край Своге.

Следователите изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите.

Междувременно на редакционната поща на bTV се получи официално съобщение от компанията, че ще дадат пресконференция относно катастрофата край Своге в утрешния ден. По-късно от „Трейс груп” съобщиха, че пресконференцията се отлага заради започналото разследване.

 

От проверките на различните министерства, както и на прокуратурата, във връзка с катастрофата на автобус край Своге, при която загинаха 17 души, стана ясно, че „Трейс груп” е отговаряла за ремонта на трасето, където автобусът се е преобърнал. Те са били предупреждавани многократно от АПИ за лошото състояние на пътя и за нуждата да бъде извършен ремонт, но това така и не се е случило.

По-рано днес от фирмата разпространиха официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.