Имате брадавици? Елиминирайте ги с 3 домашни рецепти

Появявали ли са ви се брадавици на кожата? Този проблем далеч не е свързан с нашата представа за красота. Освен това не всичко опира само до естетика: наличието на брадавици означава отслабване на имунната система на тялото, а това е по-важно. Брадавиците са малки образувания на кожата, те са груби на пипане и са причинени от един от под-типове на човешкия папиломен вирус (HPV), който атакува тялото ни. Този вирус стимулира ненормалния растеж на кожните клетки и макар че брадавиците са доброкачествени, те са заразни и предизвикват най-голям дискомфорт. Ето защо е необходимо да се предприемат своевременни мерки за борба с вируса и намаляване на брадавиците, пише zdrave.to. За щастие, за това не е необходимо да отделите голяма сума пари за скъпи продукти, тъй като има напълно естествени алтернативи, които дават добри резултати. И днес ще ви разкажем за 3-те най-ефективни от тях, така че следващия път, когато срещнете този неприятен проблем, да знаете точно какво трябва да направите.

  1. Чесън и лимон

Съчетавайки антивирусните свойства на чесъна с естествени киселини от лимонов сок, можем да получим пълен лекарствен продукт за отстраняване на брадавици. Тези две съставки помагат да премахнат мъртвите клетки от повърхността на кожата и да предотвратят по-нататъшното разпространение на вируса.

Съставки:

1 скилидка чесън

1 супена лъжица лимонов сок (10 ml)

Метод за приготвяне:

Обелете една скилидка чесън и я смачкайте, за да направите паста. След това я смесете с лимоновия сок.

Метод на приложение:

Намажете с получената смес брадавици и оставете да действа за 30-40 минути. След определеното време, изплакнете с вода. Повторете процедурата всеки ден, докато брадата изчезне.

  1. Лук и мед

В лука се съдържат серни съединения, които ускоряват процеса на борба с брадавици. В този случай предлагаме да се комбинира с мед. Това ще направи лечението по-ефективно.

Съставки:

1/2 лук

2 супени лъжици мед (50 г)

Метод за приготвяне:

Нарежете лука и го поставете в купата на миксера заедно с меда.

Смесете съставките, за да получите вискозна маса.

Метод на приложение:

Нанесете получената смес директно върху брадавицата с памучен тампон.

Оставете да действа за 20 минути, след това изплакнете.

Повторете процедурата ежедневно, за предпочитане 2 пъти на ден.

  1. Алое вера и ябълков оцет

Активните съставки на гела от алое вера имат антивирусни и антибиотични свойства, които помагат да се контролира действието на вируса, причиняващ появата на брадавици на кожата ни.

Ако този гел се смесва с киселините на оцет ябълков оцет, тогава процесът на намаляване на брадавиците ще стане много по-бърз и много скоро кожата ви отново ще стане напълно гладка.

Съставки:

2 супени лъжици гел от алое вера (30 g)

1 супена лъжица ябълков оцет (10 мл)

Метод за приготвяне:

Вземете гела от стъблото на алое вера и го разбъркайте в един съд с ябълков оцет.

Метод на приложение:

Приготвя се получената смес директно върху брадавицата и се оставя да изсъхне без изплакване.

Процедурата повторете ежедневно 2 пъти.