600 кг крава и 26 овце къкриха в 33 казана за празничен курбан в Долна баня, сготвиха го опитните готвачи Кирил Драганов и Георги Станоев

Долнобанци още си облизват пръстите от вкусния богородичен курбан, с който се гостиха на големия празник.

И тази година традицията бе спазена, като на хилядното множество местни миряни и гости на рилския град бе раздадена за здраве и благополучие 3300 литра вкусна манджа.

За нейното приготвяне от ранни зори се грижеха десетки деца, младежи, жени и мъже, които нарязаха зеленчуците и месото, а за направата на богородичния курбан се грижеха главните готвачи Кирил Драганов и Георги Станоев.

В 33-те казана от по 100 литра вреше мръвката на 600 кг крава и на 26 овце, както и на стотиците пилета, дарени от благочестивите християни, бизнесмени, фермери и от община Долна баня.

Преди раздаването на богородичната чорба в двора на 148-годишната църква, носеща името на Успението на Пресвета Богородица, енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров в съслужие с отец Атанас Николов и дякон Емануил Димитров отслужиха празнична вечерня и водосвет за здраве и благополучие.

Любомир Кузев