20 служители на ЮЗДП ще изчистят парк „Бачиново” и пътя за Бодрост за 1 ден

ЮЗДП и РИОСВ-Благоевград със съвместна инициатива дават старт на кампанията „Да изчистим България заедно“. На 31 август – петък, Югозападното държавно предприятие и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Благоевград ще почистят зони за отдих в градски парк „Бачиново” и по пътя за м. Бодрост (Карталска поляна). Около 20 служители на ЮЗДП ще се включат в съвместната инициатива на двете институции, която се провежда в рамките на националната кампания „Да изчистим България заедно“.

Обект на почистването ще бъдат битовите отпадъци в многобройните места за пикник, къмпингуване и пътните отбивки по протежението на река Благоевградска Бистрица. Целта е отпадъците да бъдат събрани разделно и транспортирани своевременно. Началото е в 9,30 часа от паркинга на парк „Бачиново“ край Благоевград.

ЮЗДП е активен участник в кампанията „Да изчистим България” от самото й начало. Тази година с доброволния труд на служители от териториалните поделения и цетрално управление отново ще бъдат почистени замърсени защитени територии, местности, лесопаркове, курортни гори, природни забележителности, екопътеки, нерегламентирани сметища.