Renault Arkana: френската Х6

На изложението в Москва Renault представи първото си SUV-купе, носещо името Arkana. Мястото за премиерата не е избрано случайно – моделът ще дебютира на руския пазар още през първата половина на 2019 г.

Изложбеният експонат далеч не е просто прототип само за шоу, а почти е готов за серийно производство. Renault „стъпва“ в страната на Путин преди 20 години и днес се е превърнал в най-силно застъпения чуждестранен бранд там.

Дизайнът на Arkana е смесица от дизайнерски елементи, използвани в Captur и Megane. Спускащата се линия на покрива „прелива“ в капака на багажника. 19-цоловите алуминиеви джанти правят високия кросоувър да изглежда много атрактивен.

Главният дизайнер на автомобила Лауренс Ван ден Акер подчертава, че при оформлението на каросерията е търсил баланс между елегантността на седан и мощната осанка на SUV. Arkana използва същата платформа като Duster и Kаptur за руския за пазар (не става въпрос за европейския Captur). В бъдеще Renault планира да атакува и Азия с Arkana, но не и Европа.

 

 

 

 

 

 

autobild.bg