Пиколо от Варна „щипна” метална каса с 39 000 лв. от хотела на бившия депутат от „Атака” Николай Пехливанов в Банско

Хотелът, откъдето е станала кражбата.

Полицията стигна до виновника за кражбата за броени часове, целият персонал на хотела е бил разпитан

Голяма кражба стана в хотел “Грийн лайв” в Банско, за чийто собственик се сочи бившият депутат от „Атака” Николай Пехливанов. От офис стая в хотела е отмъкната метална каса с близо 40 000 лева. В касата според служителите имало и златни накити.

Николай Пехливанов

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители към РУ-Банско като съпричастен към деянието е задържан мъж, който по непотвърдена информация е служител в хотела. Всички служители били призовани на разпит. По първоначална информация е арестуван В.К., който работи като пиколо. Според официалния полицейски бюлетин кражбата е разплетена за броени часове от полицейски служители на РУ-Банско. Установен и задържан е извършителят на кражба от апартаментен комплекс в местността Кошерината, землище на гр. Банско. За времето от 19,30 часа на 27.08.2018г. до 08,00 часа на 28.08.2018 г. В.С. (29 г.) от гр. Варна е проникнал в офис в комплекса и е отнел настолен компютър и метална каса с намираща се в нея сума от около 39 000 лева. Инкриминираните вещи са установени и иззети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. За собственик на хотела се сочи Николай Пехливанов, бивш депутат от „Атака” и кандидат-кмет на София. През 2012 г. новото крило на хотела му е открито с пищно тържество и с концерт на Васил Найденов, но сред гостите е липсвал лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
Николай Пехливанов е строителен инженер, собственик е на компанията “Грийнлайф”, наследник е на бургаската “Билд инвест груп”. Инвеститор е в проекти по Черноморието, основно в Созопол, и в зимните курорти Банско и Пампорово.
Николай Пехливанов е носител на наградата “Предприемач на годината в строителството” за 2008 година.