30 работници наляха основите на новата спортна зала в Сандански, техническият ръководител Иван Стойчев: Догодина е готова

30 работници на софийската фирма „Техно Строй България” ООД на братята Никола и Христо Николови вдигат новата спортна зала в Сандански.

„За 365 дни ще бъдем готови, имаме 30 работници”, обяви пред „Вяра” техническият ръководител Иван Стойчев, който отговаря за безопасността и здравето на работниците. Основите вече са налети. Строителната площадка беше открита преди месец на 30 юли. Тя се намира точно до израстващата нова частна автогара в града, собственост на общинския съветник от БЗНС Румен Пачов.  Догодина санданчани ще имат и нова автогара, и нова спортна зала. И двете са разположени на самия вход към Сандански.

Договорът с фирмата, която ще строи спортната зала, е подписан от кмета Кирил Котев на 7 март, той е със стойност 2 758 800 лв. Фирма „Техно Строй България” ООД е акумулирала през последните години 93 389 927 лв. от строителството на обекти из цяла България. Залата е вторият обект за фирмата в община Сандански. Миналата есен те са започнали санирането на блок за 481 857 лв.