Бизнесменът Атанас Мълчанков начело на ФК „Пирин“ – Гоце Делчев

Местният бизнесмен и отколешен спортен деятел Атанас Мълчанков отново е начело на ФК „Пирин“ –  Гоце Делчев. Мълчанков заменя оттеглилия се по лични причини председател на Управителният съвет на тима Иван Близнаков, който през последните 13 години заемаше този пост. По негово време тимът преживя най- големите си успехи и падения – изпадането в областните групи. Слуховете за отеглянето на Близнаков гласят, че той не е напуснал по лични причини.

Така Отборът на „Пирин“ (Гоце Делчев) ще стартира кампанията си в „А“ ОФГ с ново ръководство, което влиза в своите правомощия седмица преди първия двубой на тима. Докато чакат решението на жребия в понеделник, гоцеделчевци вече имат нов УС.

Другите нови  хора  в управата на ФК „Пирин“ Гоце Делчев са Димитър Партулов и синът на един от легендарните местни наставници Стоян Карталов – Лъчезар Карталов. Тримата ще работят на доброволни начала  като на тях ще се възлагат надежди да направят необходимото клубът да се изправи на крака и да се завърне в Трета лига. И тримата  от новият УС са хора отлично запознати със спорта  в Гоце Делчев и проблемите на  футбола. Те са си поставили за цел първоначално да съсредоточат усилията си за влизане на клуба в по-горна дивизия, а основната им цел е  да се формира отбор от местни играчи, с които да се атакуват целите. Новият председател Атанас Мълчанков и колегите му от УС  Лъчезар Карталов и  Димитър Партулов  са категорични, че са привърженици на прозрачността в управлението  на тима и ще се придържат към убежденията си с което се надяват да спечелят доверието  както на местната управа така  и на отбора и най- вече на  феновете.

НА СНИМКАТА Иван Близнаков