Рая Сръндева
Рая Сръндева
Изабела Асенова
Изабела Асенова

Краси ЦЕНКОВА

Две гимнастички от СК „Олимпик“ (Кюстендил) взеха участие на турнира за приз „Царица Маргарита“ във Варна. Рая Сръндева и Изабела Асенова се състезаваха на килима с 200 гимнастички от 15 държави. Състезателките на треньорката Мая Юн изиграха отлично своите композиции и заслужено се окичиха с отличия.

Рая Сръндева завоюва сребърен медал на въже и 5-о място на обръч при девойки старша възраст, категория „Елит”. Изабела Асенова в А-категория деца до 10 г. също се качи на стълбичката за награждаване, спечелвайки сребърен медал на въже и 6-о място на без уред.

65-годишнината на варненската художествена гимнастика бе отбелязана официално по време на международния турнир „Царица Маргарита”. Надпреварата на грациите бе в зала „Младост” на Двореца на културата и спорта.

Варненското състезание е само седмица преди световното първенство, домакин на което е София. Надпреварата на грациите край морето бе в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Паралелно се проведе и клубен турнир, в който участие взеха гимнастички от 9 български клуба – „Черноморец“ (Бс), „Етър – Елит“ (ВТ), „Импала“ (Стара Загора), „Левски – Триадица“, МИГ „Гергана 90″ (Дч), „Олимпик“ (Кюстендил), „Тракия“ (Пд) и варненските „Чар – ДКС“ и „Грация“, както и 7 отбора от чужбина.