Рая Сръндева и Изабела Асенова от Кюстендил мериха умения на килима с 200 гимнастички от 15 държави, грабнаха призовете

Рая Сръндева
Рая Сръндева
Изабела Асенова
Изабела Асенова

Краси ЦЕНКОВА

Две гимнастички от СК “Олимпик” (Кюстендил) взеха участие на турнира за приз “Царица Маргарита” във Варна. Рая Сръндева и Изабела Асенова се състезаваха на килима с 200 гимнастички от 15 държави. Състезателките на треньорката Мая Юн изиграха отлично своите композиции и заслужено се окичиха с отличия.

Рая Сръндева завоюва сребърен медал на въже и 5-о място на обръч при девойки старша възраст, категория „Елит”. Изабела Асенова в А-категория деца до 10 г. също се качи на стълбичката за награждаване, спечелвайки сребърен медал на въже и 6-о място на без уред.

65-годишнината на варненската художествена гимнастика бе отбелязана официално по време на международния турнир „Царица Маргарита”. Надпреварата на грациите бе в зала „Младост” на Двореца на културата и спорта.

Варненското състезание е само седмица преди световното първенство, домакин на което е София. Надпреварата на грациите край морето бе в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). Паралелно се проведе и клубен турнир, в който участие взеха гимнастички от 9 български клуба – “Черноморец” (Бс), “Етър – Елит” (ВТ), “Импала” (Стара Загора), “Левски – Триадица”, МИГ „Гергана 90″ (Дч), “Олимпик” (Кюстендил), “Тракия” (Пд) и варненските “Чар – ДКС” и “Грация”, както и 7 отбора от чужбина.