Все още няма кандидати за управител на общинската болница в Дупница. „Засега няма подадени документи за участие в конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Срокът е до 11 септември”, съобщиха от общинската администрация. Попитан ще участва ли в процедурата, или се е отказал, спряганият за кандидат-управител д-р Йордан Никулчин, който е хирург и заместник на прокуристката на болницата по лечебната част Мария Иванова, заяви: „В отпуск съм. Не участвам в нищо. Пишат се само глупости”.

Припомняме, че това ще бъде поредният опит за избор на управител на общинското лечебно заведение. Предишните процедури се провалиха поради липса на кандидати или недостатъчно добри оценки, а последният конкурс също завърши без избор на управител, тъй като кандидатът, който се яви и бе одобрен от конкурсната комисия, не получи одобрение от Общинския съвет. Предстоящият конкурс е насрочен за 14 септември. Изискванията към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина, съответно дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт, да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист.
Кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на болницата за тригодишен период. Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка на документите, представяне на програмата и събеседване.

 

4 КОМЕНТАРИ

  1. ТОЗИ СЪСИПА БОЛНИЦАТА ЗАЕДНО С ДЕБЕЛАТА СВИНЯ ОТ СОФИЯ ПРОКУРИСТКАТА И ПСИХОПАТА ДОЦЕНТ ДЕТО СМЪРДИ НА ПОР И НЕ СЕ КЪПЕ! ТОВА МРЪСНО ЧОВЕЧЕ НЕ СИ ГЛЕДА СОБСТВЕНОТО ДЕТЕ И ВЪРТИ ЛЮБОВНИЦА НЕКАДЪРНА МЪРЛА , ДЕТО Я НАПРАВИ ОПЕРАЦИОННА СЕСТРА ЗАЩОТО ИМА УМЕНИЯ ДА ПРАВИ СВИРКИ!

  2. Вие сте колеги и вместо да се впрегнете в помощ на болницата само се плюете едни други.

  3. Д-р Никулчин и колегите му в МБАЛ – общинска болница са едни от най добрите професионалисти в цялата област. В гр. Дупница не съществува друго лечебно заведение, което да притежава качества от ранга на специалистите в МБАЛ – общинска болница. Тази болница се нужда е от спешна и силно изразена гражданска подкрепа за искане от държавата и община Дупница да си свършат работата като подобрят условията на тези прекрасни специалисти и в полза на всички нас – пациентите. В другите лечебни заведения и най – съсредоточено от собствен опит Ви казвам, че 88% от случаите в МБАЛ – 2003 биват недоизлекувани по държавните стандарти, а дори напротив осакатени след немарливостта от страна на лекарския екип и сестри, които си мислят че са лекари във основни отделения като ВО,ХО, ДО, ТО,НО, КО и други! Лекарите не могат да направят една успешна манипулация от първия път, масово от сестрите не могат да сложат абокат. Мили граждани на гр. Дупница, призовавам ви да си отворите очите и да защитите болница с история и персонал на високо ниво. Не ги гонете, не ги губете с действията си. Дайте гласност и помогнете, а не нападайте като слаби седяйки си в топлите кресла. Към общинарите, които си нямат и хал – хабер от здравеопазване, махнете се от там където сте и оставете грамотни хора да застанат и да направят необходимото за да се спаси болницата. И вместо да търсите стоматолог за шев на болницата, назначете специалист, който е врял и кипял години наред в успешни болници в България, ако нямате представа какво да правите и не успявате да помогнете си подайте оставките и се разкарайте! Лекарите са за да лекуват, а не да чиракуват на бюрокращина – пазете ги и ги уважавайте! Некадърници такива!!!

  4. Браво колега,товае циалата истина за жалос.Но ас ше допалниа че има хора които не желаиат болницата да се издигне.

Comments are closed.