Няма мераклии за управител на общинската болница в Дупница, засега, спряганият за кандидат-управител д-р Йордан Никулчин: В отпуск съм, не участвам в нищо

Все още няма кандидати за управител на общинската болница в Дупница. „Засега няма подадени документи за участие в конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”. Срокът е до 11 септември”, съобщиха от общинската администрация. Попитан ще участва ли в процедурата, или се е отказал, спряганият за кандидат-управител д-р Йордан Никулчин, който е хирург и заместник на прокуристката на болницата по лечебната част Мария Иванова, заяви: „В отпуск съм. Не участвам в нищо. Пишат се само глупости”.

Припомняме, че това ще бъде поредният опит за избор на управител на общинското лечебно заведение. Предишните процедури се провалиха поради липса на кандидати или недостатъчно добри оценки, а последният конкурс също завърши без избор на управител, тъй като кандидатът, който се яви и бе одобрен от конкурсната комисия, не получи одобрение от Общинския съвет. Предстоящият конкурс е насрочен за 14 септември. Изискванията към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен „магистър” по медицина, съответно дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен “магистър” по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт, да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист.
Кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на болницата за тригодишен период. Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка на документите, представяне на програмата и събеседване.