Съдия Пейчева праща в затвора треньора по борба Боян Сусанин от Ресилово за избитите зъби на Николай Георгиев-Ник

Боян Сусанин и Сашка Васева

Сусанин е осъден още да заплати на Ник 3000 лв. обезщетение и над 550 лв. разноски по делото, присъдата може да се обжалва

Екшънът се разигра преди 5 г., когато двукратният европейски шампион по борба и собственик на заведение в сапаревобанското село Ник е набит

Сашка Васева е ползвала услугите на Боян като шофьор след участия

Николай Георгиев-Ник в редакцията на в. “Вяра” през 2013 г. след побоя

 

Треньорът по борба Боян Сусанин от сапаревобанското село Ресилово е осъден ефективно заради това, че преди 5 години нанесъл средна телесна повреда на мъж от същото село, съобщават от Районния съд в Дупница. Съдия Светла Пейчева наложи наказание „лишаване от свобода” за една година и шест месеца на Боян Сусанин, който през 2013 г. избил и счупил няколко зъба на двукратния европейски шампион по борба и собственик на заведение в Ресилово Николай Георгиев-Ник. Екшънът се разиграл на 28 юли 2013 г. около 22,00 часа на горната автобусна спирка на в село Ресилово. Нанесената средна телесна повреда на потърпевшия се изразява в счупване на 4-ти и 5-и горни десни зъба, без които се затруднява говоренето и дъвченето, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на главата на пострадалия. Изправеният на подсъдимата скамейка ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначален „общ” режим, като му се приспада времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража”. Сусанин е осъден още да заплати на Ник 3000 лв. за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в претърпени болки и страдания от лицето вследствие на причинената телесна повреда, ведно със законната лихва върху цялата сума. Осъденият ще трябва да плати и над 550 лв. разноски по делото. Присъдата може да се обжалва пред Кюстендилския окръжен съд.

Припомняме, че според потърпевшия скандалът, стигнал до побой през лятото на 2013 г., е свързан с куче – питбул, което Ник дал на Сусанин, а впоследстие той не му го върнал. Пред в. „Вяра” тогава Сусанин пък заяви, че Ник тормозел семейството му, като заплашвал децата му, и отрече да е пребивал Георгиев.

Боян Сусанин е треньор по борба. Имал школа, в която обучава децата на борба в селото, чиито най-известни жители допреди няколко години бяха Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Сусанин е известен и с това, че е приятел на фолкзвездата Сашка Васева, която също има имот в Ресилово. Васева ползвала услугите на Боян като шофьор след участия.

Николай Георгиев-Ник също има зад гърба си ефективна присъда. Получил я преди години след катастрофа, при която била убита приятелката му, возеща се с него в претърпялата ПТП кола.

Светла Пейчева