Страшно! Убиха 30-год. Стефан Кирилов-Моряка от Гиздова махала в Дупница, роднината му Емил – Пъри, го намушка с нож

Скандалът пламнал заради сбиване между децата на жертвата и убиеца, 29-годишният Емил е арестуван

Моряка е бил с над 15 присъди, махалата е окупирана от патрулки, за да не възникне напрежение

    

Ужасяващо убийство окървави Дупница. 30-годишният Стефан Кирилов-Моряка е починал след скандал и намушкване с нож в ромската Гиздова махала в града, трима души са задържани.  Екшънът се разиграл към 14 часа. Екипът на Спешния център в Дупница пристигна на мястото моментално, но удареният с нож в гърба по-късно починал в болница в града. Сред арестуваните е и извършителят на деянието – 29-годишен роднина на починалия. До убийството се стигна след масов бой. Мелето с повече от 10 участници е възникнало заради конфликт между децата на двата рода. Жертвата е с богато криминално минало – има 15 осъдителни присъди за кражби и побоища, съобщиха от полицията. Разследващите продължават да снемат свидетелски показания за инцидента. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство. За да не възникне напрежение, през нощта в махалата ще има засилено полицейско присъствие.

Ромите отказват да говорят за случилото се, твърдят, че не знаят нищо.

По първоначални данни Моряка е убит от 29-годишния Емил, с прякор Пъри. Кървавият екшън от вторник следобед имал предистория – преди дни Стефан пребил от бой жената на Емил и двете му деца, заради което била подадена жалба в полицията. Това разказват хората от махалата, но обстоятелствата около убийството тепърва ще се изясняват от компетентните органи. В сряда Моряка отишъл при оплакалите се роднини да ги сплашва с пушка да я оттеглят, при което се стигнало до убийството, разказват още в махалата. На мястото имаше полиция с няколко патрулки. По информация на хора от махалата двамата мъже били строители. Скарали се заради децата. „Стефан има две момчета – на 3 и 4 години, Пъри също има момчета – и те се сбили. Преди една седмица Стефан отишъл посред нощ в къщата на Емил и ги нападнал. Пребил е жена му, тя още е в болница”, разказа пред екип на „Вяра” познат на участниците в скандала, който отказа да се представи. „Не е вярно това за съпругата на Емил, тя си е у дома”, твърди друг жител на квартала.

Полиция въдворяваше ред в махалата.

В махалата бяха потресени от случилото се, но категорично отказваха да говорят. „Нищо не знаеме, питайте полицията”, бяха отговорите на повечето от съкварталците на участвалите в кървавата трагедия.

Скандалът е заради деца, казаха съкварталци.