Кметът на Симитли А. Апостолов пя със “Сребърни криле” пред 20 000 души, обяви: ние сме на първо място по усвояване на евросредства в цяла България за последните 10 години

Уникалното шоу сътвори кметът на община Симитли Апостол Апостолов на връх празникът на града. Над 20 хиляди дойдоха на стадиона в Симитли, пяха и танцуваха до малките часове на нощта.

Програмата, над 7 часа- предложи изпълнения за всеки вкус и претенции, а хората не спираха да се радват и да показват обичта към родното си място.
По традиция празникът започна с отдаване на почит към загиналите с поднасяне на венци и цветя.

Кметът Апостол Апостолов съпругата му д-р Апостолова, народните представители Стефан Апостолов и Даниела Савеклиева, общинска администрация Симитли, представители на политически партии и много жители и гости се поклониха в знак на почит.

Самодейният блок на празничната програма започна веднага след издигането на знамената и прозвучаването на химна на Република България. Голямата празнична програма бе открита от Мажоретен състав към Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1922”с ръководител Калина Марянска. Програмата продължи с Мажоретен състав „Дъгица” – ръководител Мария Найденова, детска певческа група към Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1922”с ръководител Ели Боянска, денс клуб „Бонита” към Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1922” с ръководител Калина Марянска, „Малки грации”- към СУ „св.св.Кирил и Методий” гр.Симитли с ръководител Мария Зулямска.
Мъжка Фолклорна Група „Изворите” към Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1922”, Балет „Дъга” ръководител Мария Найденова, Танцов състав към Народно читалище „Св.Кл.Охридски-1922” с ръководител Кирил Бельов, Ансамбъл „Веселие” и Мъжка Фолклорна Група „Веселие” .

Около 2 часа, самодейците- цвета на Симитли забавляваше публиката.
Фолклорен танцов ансамбъл “Веселие” получи специално отличие по време на празника на град Симитли. Поводът бе 20-годишния юбилей на ансамбъла. Отличието бе връчено на ръководителите му Калина и Любомир Марянски от зам.-кметът на общината Евгения Георгиева. Плакетът на кмета на община Симитли бе връчен за опазване и съхранение на традициите в града и малките населени места. Евгения Георгиева поздрави както ръководителите на ансамбъла, така и всички жители и гости на Симитли.

Зам.-кметът подчерта, че семейство Марянски са пример за това как едно семейство може да остане в България и да постигне много. От своя страна Любомир Марянски, който прие плакета благодари за признанието и поздрави всички за празника. Фолклорните изпълнители Снежина Андреева , Иван и Ивана Дякови разиграха хората в ранните часове на програмата.
Кметът Апостол Апостолов поздрави жителите и гостите на града по случай празника на Симитли и Рождество Богородично. Той изрази надежда, че всички са доволни от богатата и разнообразна програма, която с много старание е била подготвена от целия му екип.

Той подчерта, че са поканени изпълнители от различни музикални жанрове, така че да бъдат задоволени предпочитанията на всички уважили празника на Симитли. Апостол Апостолов пожела много здраве и благоденствие на присъстващите, допълвайки че както до сега, така й за в бъдеще ръководството на общината ще продължи да работи в посока развитието на града и малките населени места. „Симитли се развива и продължава да се развива. Гаранция за това е, че ние сме на първо място по усвояване на евросредства в цяла България за последните 10 години. През последните 2 години се превръщаме и в първенец по усвояване на национални средства, което е гаранция за просперитета на Симитли и цялата община“, каза още кметът Апостол Апостолов.

Той добави, че в бъдеще Симитли ще става все по-хубаво място и все повече млади хора ще остават в общината. „Ние сме единствената община, която успя да запази младите си хора. Много от тези, които бяха заминали вече се връщат. Това е най-важното нещо, защото камъкът си тежи на мястото“, допълни кметът Апостолов. Поздравителни адреси до празнуващ Симитли и лично до кметът Апостолов бяха получени от Министър-председателят Бойко Борисов, Президентът на Република България Румен Радев, министри, народни представители, кметове и много други.

Най-пищната заря освети небето над празнуващ Симитли, 15-минутната заря беше голяма изненада за всички. Веднага след това на сцената излезе сръбската група Сребърни крила, която е гвоздеят в програма. Около два часа симитличани и гости на града аплодираха Владо Калембер и групата му. На стадиона в Симитли се стекоха заклети фенове на „Сребърни крила” не само от града и района, но и от цяла България. Публика пя в един глас, заедно с балканските музикални звезди. Още първата песен, която изпяха „Сребърни крила” вдигна температурата покрай реката в Симитли.
Естествено мега-звездите не се разминаха с бис, на който публиката ги повика и изпяха отново най-обичаните си песни. За поп-фолк любителите на сцената се качи Джена, която поддържаше градуса на настроението до последната минута на сцената. Публиката се взриви, когато на нея излезе тийн- идолката Тита, която „късаше“ и танцуваше като антилопа на огромната сцена на стадиона в Симитли.

Празникът продължи до малките часове на нощта, а публиката не спираше да аплодира своите любимци.