Шофьори паркират колите си по тротоарите на улиците „Драма“  и „Александър Стамболийски“, заради тях вървим по платното, оплакаха се пешеходци

 

Отломки от стара къща на ул. „Васил Левски” в Гоце Делчев падат по улицата и представляват потенциална опасност, сигнализираха местни жители. Отломките се късат от пропуканите балкони. „Къщата е много стара и в нея живеят   възрастни, болни хора. Вероятно те нямат финансови възможности да оправят износените от времето балкони. По наше мнение те са готови всеки момент да се срутят и паднат на улицата. По нея пък трафикът от минувачи и автомобили е доста голям”, разказват съседи. Хората уточниха, че подаденият сигнал от тяхна страна е добронамерен и отправят молба към община Гоце Делчев да помогне на собствениците да се предотврати евентуален инцидент. „Миналия ден млад мъж бе на косъм да не го удари падаща отломка. Балконите са опасни, дори за собствениците. Аз вече не минавам оттам. Призовавам гражданите, които имат път в този район, да бъдат внимателни”, пише неврокопчанин в читателското си писмо.

Читатели сигнализират още, че и придвижването по тротоарите  по улиците „Драма“ до гробишния парк и „Александър Стамболийски“ е крайно затруднено за пешеходците заради паркираните коли на собственици, които ги оставят пред гаражите си, без да ги прибират. „Налага се да ходим по платното на улиците, които са едни от най-натоварените в Гоце Делчев”, съобщават граждани с молба за незабавни мерки от страна на  отговорните институции.