От 20 г. семейството ми живее на Острова, за мен няма реализация в родината, заяви младият мъж

Дупничанинът Тодор Тодоров има уникално хоби – сгъва книги, превръщайки ги в хартиени 3D скулптури с послания. Творбите са уникални и е очевидно, че изискват много търпение, вдъхновение и точна ръка. Тодор разкри, че страниците се сгъват една по една и нищо не се изрязва, за да се получи красивият надпис. Единственото „помагало”, което ползва, е фотошопът, влизащ в употреба за направата на надписа.

Тодор тази година е завършил Механото в Дупница, работи като сервитьор в заведение в центъра на града. Младият творец успя да отскочи и до Слънчев бряг на почивка. В края на лятото обаче е решил да стегне багажа и да замине за Лондон.

„Подал съм документи в един колеж. Ако ме приемат, ще уча, още не съм сигурен какво, ако не, започвам работа. Семейството ми живее в Лондон от 20 години. Ако замина и се установя, не смятам да се връщам в България, просто не виждам реализация за себе си тук”, категоричен е Тодор. Той не мисли да загърбва сгъването на книги, тъй като споделя, че има интерес към творбите му. Решен е да развие таланта си и иска да се развива в тази насока. Точно в Лондон Тодор вижда за първи път сгъната по този начин книга. „Видях го в Лондон в един магазин. Беше красиво, стана ми интересно и влязох да видя отблизо за какво става въпрос. Попитах и хората даже ми обясниха как се прави. Така се запалих”, поясни Тодор, който освен с книгите има афинитет и към фотографията.

Please follow and like us:

3 КОМЕНТАРИ

  1. Семейството му живее в Самораново и ако иска да направи нещо в България не е лошо да се захване ,а да не се излежава.В Англия не са асфалтирали една улица специално за него.Неговите съученици повечето вече са студенти.Хобито с книгите не е лошо ,а и тук има много повече ,които да ползва за направата на тези интересни 3D картини.

  2. Част от семейството му живее в Англия. Този ,който познава Тодор добре го знае ! Другата част от семейството му , които живеят в с.Самораново пътуват до Англия всеки месец по работа ! Тодор е мотивиран млад мъж ,който знае какво иска и има ясно поставени цели и мечти , към чието осъществяване той усърдно се стреми ! Аз вярвам в и виждам таланта му и се надявам той да се осъвършенства с всеки изминал ден ! Подкрепяме те Тошко ! Не се отказвай !

  3. Taka,X1 ne znam koi si no qvno ne pozvash Todor dobre i ne e huvavo da komentirash po chujdite adresi shtqlo i neshtqlo. Ne e tvoq rabota da gledash v kupichkata na drugite gledai sebe si. Podkrepqme te Toshe samo na pred i na gore,ne obrashtai vnimanie na takiva hora.

Comments are closed.