Димитър Ангелов отнесе глоба от 30 лв. за паркиране на паркинг пред общината в Самоков, удари го табела”Забранено за външни лица”

 

„Това е безумие, поставените знаци на входа на паркинга са капан за хората! За мен не стана ясно в „Синя зона“ ли съм паркирал, или в строителна площадка. Дори нямаше кого да попитам, не бяха там служители на Градската мобилност. След като се извършват строително ремонтни дейности, редно ли е да ни таксуват“ – пита Ангелов.

„На 11.09. към 9.30 ч. паркирах колата си на паркинга до сградата на Община – Самоков. Имах работа в общинска администрация, която предполагаше, че ще е за кратко време. След минути, когато се върнах при колата си, с изненада видях колата си окована със скоба. Когато се обадих на работещите в службата и ги попитах, след като е поставен знак „Строителен обект“ и „Забранено влизането на външни лица“, извършват се строително ремонтни дейности на сградата на общината, не отпада ли табелата „Синя зона“. Те ми казаха, че нямало значение поставения знак, то се знаело, че там е „Синя зона“ и правомерно са си поставили скоба“ – сподели Ангелов. Според него това не е законово.

„Разговарях също и със зам. –кмет, който се обърна към мен с думите: „Там има табели заплатете си глобата!“ – заповяда ми заместник-кметът на Самоков. Въпреки дългия спор със служителите от Градска мобилност, аз си заплатих 30 лв. глоба. Това не е ли общински рекет? Направи ми впечатление, че не глобяваха наред, а произволно, глобяват избирателно, не всички, а които те преценят. Паркингът беше пълен с коли“ – посочва потърпевшия. „Глобата, която ми наложиха е абсолютно незаконна и ще си потърся правата в съда. Съдът ще докаже това рекет ли е, или нещо друго“ – категоричен е Ангелов.

Той има и въпроси към кмета Вл. Георгиев:

“За кои лица е забранено влизането на паркинга, за кого е разрешено и законно ли се събират средства за паркинг, след като е обозначен с „Забранено влизането на външни лица“ ? Има ли предварително изготвен списък на т.нар. „вътрешни лица, които имат право да паркират? Кои са привилегированите?“.

„Знакът е поставен като капан за хората на входа на паркинга, а от другата страна пише“Синя зона“. Знаците са подвеждащи. Самата „Синя зона“ в Самоков вече може да се окачестви като рекет и провал. Най-ощетени сме ние живеещите в Самоков и селата тук,     които издържаме общинските чиновници с най-високите данъци в България. Целта и идеята на местното управление би трябвало да е да се грижи за доброто на самоковци, а не да ги рекетира“ – коментират самоковци, до които вече стигна случаят с глобения жител на Мала Църква Димитър Ангелов.

24 часа след скандала, репортер на медията установи, че знакът е премахнат.