Мария Зъзова: Чакам каубой да изскочи от някоя дупка в жк „Бистрица”, да се чудиш за дупки ли да внимаваш, за шахти, за коне ли…

Галя Атанасова: Жекато ми е Тексас

„В ж к „Бистрица” в Дупница да се чудиш за дупки ли да внимаваш, за шахти ли, за коне ли…. Очаквам скоро някой каубой да изскочи от някоя дупка.”, написа във фейсбук страницата „Забелязано в Дупница” Мария Зъзова, която се е изправила срещу четириногите пешеходци.

Както е известно, в най- големия жилищен квартал в града тече грандиозен ремонт по подмяната на водопровода и канализацията и направата на нови тротоари и улици. Работата по обновяването превърна в строителна площадка района, всички улици бяха разкопани и надупчени, което изнерви жителите на жк- то.  Добрата новина е, че от управата на общината уверяват, че всичко върви по план и дейностите трябва да приключат до 8 октомври.

Свободно разхождащите се коне обаче са отколешен проблем. Затова и публикуваната от Зъзова снимка не остави равнодушни дупничани. Габи Габровска написа: „Този див, див запад”.

Галя Атанасова добавя: „ЖК- то ми е Тексас”, а Димитър Димитров съветва: „Очите на шест”. Хората призовават за по- строги мерки и солени глоби срещу нарушителите.

Само преди около месец дупничанинът Николай Панчев беше заснел коне да похапват на воля бракуван хляб до голям супермаркет в квартала, а кадърът се радваше на голяма популярност.

Община Дупница е забранила свободната паша на животните в жилищния квартал. Според разпоредбите в такива случаи конете се хващат от служители на общината, а собствениците подлежат на санкции, които варират от 100 до 400 лв.