Рецидивист, който удушил майка на две деца по време на секс, е получил доживотна присъда в Англия, съобщи Би Би Си. 

Ричърд Бейли, който е на 41 години, е оставил тялото на убитата в стаята си и няколко нощи е спал с него.

Жертвата – Шарлот Тийлинг, на 33 г., е починала от задушаване по време на груб секс в апартамент в Бирмингам, само часове след като се срещнали през февруари.

Тялото й е било намерено в леглото на Бейли. Той е обвинен и осъден за убийството.

Бейли е получил доживотна присъда, като ще трябва да излежи минимум 29 години. Той има и предишни присъди.

Според съдия Патрик Томас, убийството е извършено по садистичен начин.

Жертвата се обадила на приятели на 22 февруари и им казала, че е във влак за Бирмингам и че се чувства добре с човек на име Ричърд.

Това е последното, което близките ѝ са чули от нея. Обявили я за изчезнала на 26 февруари, след като от полицията установили, че кредитната ѝ карта е била използвана.

Записи от охранителни камери показват мъж, който използва картата. По-късно е бил идентифициран като Бейли.

Полуголото ѝ тяло е било намерено на 2 март. Полицаите са намерили и разпилени около него порнографски материали.

Разследването е установило травми по врата на жертвата, по устата ѝ, както и костни фрактури в близост до езика.

Бейли е признал, че след като я срещнал, са отишли в апартамента му, но заявил, че тя искала по-груб секс. Започнал да я души и късно се усетил, че я е убил. След което се паникьосал.

След убийството, използвал кредитната ѝ карта и пътувал до Ковънтри, където се опитал да „стопли пътя си“ към завръщане в живота на бившата си партньорка.

По време на заседанието съдията е казал на Бейли: „Разбирам, че сте приложили сила спрямо врата на Шарлот за ваше собствено удоволствие и сте покрил устата ѝ, за да не вика“.

Съдията е казал още: „Знаем, че сте прекарал голяма част от последвалата нощ в барове и заведения за бързо хранене, опитвайки се да използвате картата на Шарлот и на няколко пъти сте успял“.

Съдът е установил, че Бейли е извършвал и други престъпления спрямо жени.

Предишните му осъждания се разтягат в период от 17 години:

2000 г. – Бейли е арестуван за нападение на тогавашната му партньорка, удряйки я през възглавница, за да не остави синина;

2002 г. – осъден е на 54 месеца за грабеж;

2006 г. – арестуван за това, че е сграбчил жена за гърлото по време на кавга за наркотици, а после същата година е бил класифициран като „опасен“, след като е удрял жена, която вече е била съборена на земята;

2016 г. – осъден на две години и 8 месеца за кражба, което означава, че е бил „под надзор“ по време на убийството на Шарлот Тийлинг.