BMW готви две нови М-ки

BMW M GmbH разширява гамата си от High-Performance модели в сегмента на Sports Activity Vehicles (SAV) и Sports Activity Coupés (SAC). Типичният за BMW M динамичен характер се пренася върху още два модела, чийто процес на разработка за серийно производство вече е започнал. В рамките на DTM състезателния уикенд на Нюрбургринг (7 – 9 септември 2018 година) ранните прототипи на BMW X3 M и на BMW X4 M бяха представени в движение.

Маскираните предсерийни автомобили бяха представени за пръв път пред обществеността точно там, където динамичните качества на BMW X3 M и на BMW X4 M ще получат и финалните си настройки. По традиция Нюрбургринг е сцена за ултимативната програма за тестове и настройки за типичния за М цялостен пакет от задвижване, окачване и аеродинамика.

С големите въздухозаборници в предната част, специфичните за М елементи за оптимизирана аеродинамика и изпускателната система с 4 интегрирани в задната броня ауспухови накрайника маскираните прототипи още в ранния стадий на разработката си впечатляват с класическите дизайнерски детайли на един BMW M модел. Технологичният акцент при BMW X3 M и на BMW X4 M е новоразработеният редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo и високооборотна характеристика.

Развойният процес включва и специфични настройки на въведеното за пръв път при новото BMW M5 задвижване на четирите колела M xDrive, като целта е да се осигури винаги уверено и ориентирано към максималната динамика пренасяне на мощността на двигателя към четирите колела и при бъдещите серийни BMW X3 M и на BMW X4 M.

Специфичната за М модернизация на интелигентното задвижване на четирите колела гарантира максимално сцепление и разпределяне без загуби на задвижващия момент, за да се реализират максимално динамични качества при шофиране. В комбинация с Активния М диференциал на задната ос динамиката на управлението в завоите, пъргавината и прецизността на поведението на пътя се издигат до несравнимо в сегмента ниво.