Общинският театър подготвя за празника на Дупница пиеса на Вичо Балабанов, Шкумбата поканен за една от ролите

Светослав Пеев

Актьорът Иван Иванов заминава на работа в Англия, театъра напуска и Ивайло Захариев, а Снежана Малковска се пенсионира

Дупнишкият общински театър готви за празника на града през октомври пиесата на Вичо Балабанов „Почти като човешки глас“. Новината съобщи на пресконференция директорът на ОбДТ „Невена Коканова“ Светослав Пеев. Той посочи, че това е една от първите пиеси на автора, играл е в нея през 1991 г. и я познава добре, а освен това 10-15 години не е представяна на сцена. Пиесата е харесана и от кмета инж. Методи Чимев и вече има покана от няколко места в страната да бъде играна от дупнишките театрали. Известният актьор посочи, че съставът, който трябва да изиграе „Почти като човешки глас“, е изключително силен. За една от ролите е поканен Димитър Туджаров – Шкумбата. „На няколко пъти ме подканя да му дам роля, ето сега му давам – на полицая, изключително е за него“, разкри директорът на театъра.  Със съжаление той съобщи новината, че актьорът и заместник-директор на театъра Иван Иванов напуска и заминава на работа във Англия. „Надявам се да е за кратко“, заяви той. Иванов ще бъде заместван от Петко Каменов – актьор от Сатиричния театър, играл и в ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград. Другите участници са Анастасия Левордашка, Виктория Янева и Георги Бояджиев. Режисьор ще е Валентин Балабанов, а художник-сценограф Георги Славков.

Валентин Балабанов, Анастасия Левордашка, Виктория Янева и  Петко Каменов

„Имаме особено чувство към българската драматургия и това е причината да изберем тази пиеса. Сигурни сме, че ще бъде приета добре от публиката“, заяви големият актьор.

Светослав Пеев посочи, че театърът е обявил две свободни работни места за актьори. Причината е, че Снежана Малковска се пенсионира, а Ивайло Захариев започва участие в значителен проект в София, но ще продължи да играе в старите пиеси на дупнишкия театър, които се представят на сцена.

Другите новини, свързани с дупнишкия театър са, че трупата гостува отново на фестивала в Крива Паланка в средата на месеца с постановката „Хотел между този и онзи свят“. Предвижда се и гостуване в Лион – Франция на 12 февруари догодина  с „Г-н  Ганьо Балкански“.