Депутатът от Перник Ст. Владимиров посрещна с президента Р. Радев председателя на парламента на Сърбия Мая Гойкович

 

 Президентът Румен Радев посрещна председателя на парламента на Република Сърбия Мая Гойкович. На срещата присъства и БСП депутатът от Перник Станислав Владимиров.

“Добрият политически диалог между България и Сърбия помага и  на двете страни, добросъседството ни носи успехи и в сферата на търговията,  и в туризма. Ние сме братски народи и трябва да си помагаме.”, каза Владимиров.

Държавният глава Румен Радев даде висока оценка на интензивния диалог между България и Сърбия и изрази надежда той да бъде продължен и задълбочен на различни нива, за да напредва двустранното сътрудничество в областите от общ интерес. Радев приветства задълбочаващото се сътрудничество между парламентите на двете държави и активната размяна на посещения на високо и най-високо равнище през последните години, които укрепват приятелските отношения.

Обща беше позицията, че Дунавската стратегия на ЕС носи ползи за всички страни от региона и може да бъде много по-ефективна чрез европейско финансиране на повече общи проекти за развитие по поречието на река Дунав.

“Дунавската стратегия ще бъде приоритет в следващите председателства на Съвета на ЕС”, посочи държавният глава и добави, че ангажимент за това беше поет през май т.г. на тристранната среща на президентите на България, Австрия и Румъния в град Русе, която се състоя по покана на президента Румен Радев.