Задържаха 27-годишен криминално проявен за превоз на 15 афганистанци близо до Ихтиман

Задържаха 27-годишен, криминално проявен и осъждан мъж от Димитровград за незаконен превоз на чужденци. Около полунощ на 12 септември, в района на пътен възел “Ихтиман” на автомагистрала “Тракия” служители на РУ-Ихтиман проверяват на лек автомобил “Мерцедес”.

В колата намират 15 мъже, без документи за самоличност, самоопределили се като афганистанци. Непосредствено след задържането на автомобила и возещите се в него чужди граждани, съвместно със служители от група “Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали” към областната дирекция, са предприети действия по установяването и на придружаващия автомобил.

Служещият за “отцепка” лек автомобил “Ауди” е спрян на пътен възел “Мухово”, а водачът и неговият спътник са задържани за срок до 24 часа. Двата автомобила били иззети и по случая образувано досъдебно производство.

След доклад на материалите в районната прокуратура на 27-годишния мъж е повдигнато обвинение и му е наложена 72- часова мярка за неотклонение “задържане под стража”. Действията по разследването продължават.