Огненият ад опустоши дома на семейство Дикини от Самоков

Къща пламна в Самоков, три пожарни  гасиха огнения ад. Версиите са две – небрежност при боравене с електрически фритюрник, който се запалил или от взривила се газова бутилка

Марияна Вучова

Пожар изпепели 100 квадратни метра покривна конструкция, документи, техника,покъщнина…500 квадрата стени са опушени. Огненият ад опустоши дома на семейство Дикини от Самоков. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта, къщата се намира на улица “Граф Игнатиев“ близо до центъра на града.

Край горящата къща веднага наизлезли съседи и познати, за да помагат, с каквото могат. Огнеборците са успели да спасят по-долните етажи на триетажната сграда. Сигнал за огнената стихия е бил подаден в 20ч., а на място веднага са се озовали три пожарни, съобщиха от противопожарната служба за медията.

Два часа огнеборците с началник смяна Борис Цурев, Борислав Шейнов, Кирил Василев и други гасиха пламъците.

По думите на очевидци се е чул гръм и е последвал облак дим. Свидетели споделиха, че е било трудно захранването на водоноските, което е забавило гасенето.

Гъстият дим опуши съседните къщи и се виждаше от километри. Според съседи в къщата са живели няколко семейства. Причините за пожара се установяват, но се предполага, че може да е вследствие небрежност при боравене с електрически уред / фритюрник/, който се е запалил. Другата версия е заради изтичане на газ от газова бутилка, която се взривила.

Няма данни за пострадали хора, уточниха от пожарната. Щетите по имота, в който живеят семейство Дикини, са големи и тепърва ще се уточняват.