Човекът на Яне Янев, дървеният бос Борислав Пръков повежда четата на ГЕРБ в Гоце Делчев

Излъчени са три номинации за председател на ГЕРБ в Гоце Делчев, организационен секретар и членове на ръководството, като предстои три от номинациите за председател, с най-висок резултат, да бъдат одобрени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това са бившият секретар на ГЕРБ Ася Трендафилова – 61 гласа, бизнесменът Борислав Пръков – 47 гласа, кметът на село Борово Георги Найденов – 44 гласа. Борислав Пръков се занимава с добив на дървесина до скоро беше член на гражданската квота на партията. Той е бивш кадър на партия РЗС на Яне Янев и преди години излезе, с кандидатура за общински съветник от неговите редици, после в листата на ПП ГЕРБ на миналите местни избори, като кандидат за общински съветник. Училищтният директор Николай Джингаров отпадна.

Георги Найденов е най- добрият приятел на бившият председател на партията, Димитър Гамишев, който бе изхвърлен от парламента заради разследне за финансови машинации.

 

Вчера се състоя отчетно-изборното събрание, за номиниране на ново ръководство, в структурата на ГЕРБ Гоце Делчев. На него присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на партията, Цветан Цветанов, областният координатор Даниела Савеклиева и народните представители Александър Мацурев, Георги Динев и д-р Емил Тончев. “Нека да обединим усилията си и да се подготвим за новите предизвикателства – европейските и местни избори през следващата година. Само, когато сме сплотени и си поставяме ясни цели, можем да ги изпълним. Структурата трябва да е единна и да се загърбят личностните противоречия, защото те само помагат на политическите ни опоненти.” С тези думи, г-н Цветанов, се обърна към актива на ГЕРБ Гоце Делчев.

Костадинка Богданова

За поста лидер на ГЕРБ се спрягаше адвокатката Костадинка Богданова, но името и изпадна от класацията. Тя е номинирана за организационен секретар, общински съветник е в момента и се ползва с голям авторитет в града, най вероятно тя ще бъде издигната за кмет, са коментарите в редиците на партията.