Директорът Йонета Лозанска на 1ОУ ” Св. Климент Охридски”в Сандански изненада със заря, конфети, балони и безброй знамена ученици и родители

Първи учебен ден в 1ОУ ” Св. Климент Охридски ” в град Сандански беше отбелязан с мило тържество от първокласниците, чиито сърчица туптяха от вълнение, че за първи път прекрачват училищния праг и тръгват по пътя на знанието.
По традиция тържеството започна с празничен водосвет, отслужен от свещеник Никола, който поздрави ученици, учители, родители и гости с успешна учебна година и каза мъдри слова.
Най-добре беше приветствието на Йонета Лозанска – директор на училището. Както всяка година поетичните слова попиваха в сърцата на всички ученици и присъстващи гости.
Официален гост беше А. Додушева – директор на дирекция Образование и култура към община Сандански.
Като на празник имаше и и, а училищната сграда беше украсена със знамена.
Най- красиви бяха усмивките на учениците и учителите.
След отключване на училището от директора Йонета Лозанска със символичния ключ, първи влязоха първокласниците, водени от по-големите ученици, облечени в народни носии.
По стар обичай им плиснаха менче с вода, че по вода да им върви. В учителската стая всички учители и гости се почерпиха с осветената погача, сладки и безалкохолни напитки. В деня на християнския празник София, Вяра, Надежда и Любов, имениците също почерпиха.