Кацарски и Вучови от Говедарци изпратиха в първи клас Сияна и Християн Петрови, братовчедите дефилираха като холивудски звезди

72-ма първокласници влязоха в класните стаи в НУ “Ст. Доспевски“ – Самоков на първия учебен ден. Пременени с нови тоалети и с пъстри букети, малчуганите с трепет посрещнаха първия учебен звънец, а ръководството на НУ “Ст. Доспевски“ направи празника ненадминат. Сред най- развълнуваните в двора на школото бяха фамилиите Кацарски и Вучови от с. Говедарци. Баба Радка, дядо Емил, леля Димитрина, Марияна, Ваня Вучова- Петрова се събраха в НУ “Ст. Доспевски“, за да изпратят своите първокласници първите братовчеди Сиянка и Християн.

Бизнес дамата Ваня Вучова – Петрова, която има ресторант в града, не можеше да си намери място от вълнение, че вижда дъщеря си Сиянка в първи клас: “Избрали сме най-добрата учителка –Гала Николова“, каза тя. Ваня пожела на малката да бъде отлична ученичка. Бащата на Сияна Владимир е бивш военен, а днес е на гурбет в Холандия, но с нетърпение поздрави и пожела успех на дъщеря си по телефона дъщеря. На първия учебен ден Сияна изглеждаше прекрасно, с рокля, ушита по поръчка от моден дизайнер, а нейният братовчед Християн бе с невероятен стилен костюм. Семейство Емил и Симона Божкови също изпратиха сина си Райчо в първи клас.

Общо 335 ученика днес прекрачиха с вълнение училищния праг. Поздравителна програма за първокласниците изнесоха ученици от четвърти клас, а тържеството бе ръководено от педагогическия съветник към школото Катя Янакиева и Юлия Конакчийска- класен ръководител на 4-ти клас. Новата учебна година откри официално директорът на училището Камелия Асенова. Асенова приветства родителите и учениците, като се обърна с топли и мили думи към тях. „Всеки се ражда различен, със своя талант, който го прави важен и ценен. Но различни не значи, че не можем да бъдем заедно. Задачата на училището е да ви подготвим за бъдещето, да бъдете достойни и успели хора, с които Република България да се гордее. Така както днес се гордеем със завоюваните 4 златни медала на Кристиян Барански от Математически турни. Последният му медал е от финалния Международен турнир в гр. Несебър, сред 1300 участника от 17 държави, Кристиян отново бе на върха, издигайки високо родния трибагреник. За високите му постижения той получи признание от Министерството на образованието и бе удостоен с Диплом за ученик на Софийска област за 2018г. Нека тази година още много ученици да последват неговия пример и да се гордеем с постиженията им. На добър час!“, поздрави учeниците Камелия Асенова, която плисна менче с вода за успех. Кристиян Барански получи енциклопедия подарък от учителския колектив за неговите постижения, след което бе силно аплодиран.

Официални гости на тържеството бяха гл. инсп. Васил Попов –началник на РУ-Самоков, Дидо Янев- член на училищното настоятелство, Димитър Балабанов- председател на уч. настоятелство, Мария Граховска и др. От името на местната администрация Даниела Йончева, началник отдел Счетоводство в община Самоков, поздрави учители и ученици.