Кюстендилката Моника Кръстева част от националния женски тим за Световното първенство в Япония

 

Бронзовата медалистка от шампионата на планетата за жени до 23 години влезе в сметките на Иван Петков

 

Краси Веселинова

 

Кюстендилката Моника Кръстева, чиято волейболна кариера стартира от школата на „Велбъжд” е част от женския национален отбор по волейбол, воден от селекционера Иван Петков. След дълго и уморително пътуване, продължило над 25 часа и с три различни полета, женският национален отбор по волейбол на България пристигна в японския град Окаяма, където предстои участие в група В на световното първенство, което стартира на 29 септември и ще продължи до 20 октомври. Моника Кръстева е един от вариантите за поста- диагонал.

Тимът ще направи дълго и тежко пътуване, което ще продължи близо 27 часа до крайната дестинация Окаяма. “Лъвиците” взеха полет за Москва, след което предстои прикачване до Шанхай, а след това и трети полет за Окаяма.

Националките ще имат подготвителен период на японска земя, като преди началото на световното ще изиграят две контроли с Доминиканската република. Селекционерът Петков не направи промени, като за контролите замина същия състав, който игра в последните приятелски срещи.

Волейболистките на България са в предварителна група “В” на световното първенство, като съперници на “лъвиците” са Турция, Италия, Канада, Китай и Куба.

Преди година женският национален отбор на България до 23 години спечели исторически бронз на Световното първенство по волейбол в Словения. Тогава в състава бе и кюстендилското момиче, което от няколко сезона е част от “Левски”.

 

снимки

 

1 – Моника Кръстева

2 – националките на японска земя