Голям скандал беляза баскетболната контрола между „Рилски спортист“ и румънския „Крайова“ в „Арена Самоков“. Мачът бе прекратен 5:19 мин преди края при резултат 86:78 за самоковци, а причина срещата да не се довърши бе треньорът на румънския тим и бивш наставник на „Рилецо“ Александър Тодоров.

Изнервен от съдийските отсъждания, Аце нахлу на паркета и нареди на играчите си да напуснат игрището. Македонският специалист бе в неведение как е възможно за 35 минути игра противникът да изпълни 39 наказателни удара срещу само 8 за неговия отбор. Спецът имаше и други претенции към арбитрите – неспортсментски нарушения и конфликти между играчите, и заради това бе крайно афектиран въпреки добре познатата му обстановка в рилския град и дружелюбното отношение на местните запалянковци към него.

Извън нервите и напрегнатата обстановка с добри изяви за домакините изпъкнаха новите попълнения Артър Едуардс и Усман Баро, както и националът Златин Георгиев-Голди. Капитанът Йордан Бозов пък за пореден път доказа, че дори и на почти 40 години все още има място в голямата игра.

Следващият съперник на „Рилски спортист“ в серията от проверки преди сезона е един от най-стойностните състави в Националната баскетболна лига – „Берое“. Спарингът със заралии е утре (22 септември) от 16,00 часа в зала „Общинска“ в Стара Загора.

Васко ТОДОРОВ

Please follow and like us: