Археологически музей – Сандански отбелязва Европейските дни на културното наследства с изложбата „Наследство, бъдеще и цветна магия“

На 21 септември в 19 часа тържествено ще забият църковни камбани в чест на мира и културното ни наследство

 

По повод честването на Европейските дни на културното наследство Археологически музей – Сандански Ви кани жителите на общината на откриването на изложба „Наследство, бъдеще и цветна магия“.

Показаните постери ще бъдат под логото на европейската година на културното наследство. В тях ще се представят снимки, дневници, скици и чертежи, изработени от младежите, участвали в проекти като: Търсачи на старини“, „Изпиши яйце“, „Еньовден“, „Опознай древните богове“, „Да направим антична мозайка“, „Забравените игри на Свети Врач“ и много други. Изложбата ще представи резултатите от програмите на АМ, проведени през 2018 г. с цел запознаване на учениците с културно- историческото наследство на община Сандански и методите за опазването му.

Използвайки традиционни и интерактивни подходи , музеят показва приобщаването на учащите към общото наследство и културното многообразие на района.

Вдъхновени от културното ни наследство ще бъдат показани и цветни ансамбли на местната флористка Вили Тегова. Под мотото „Нека първият им звън изрече думата мир“ камбанен звън ще ехти из цяла Европа по случай Международния ден на мира – 21 септември.

На 21 септември в 19 часа тържествено ще забият църковни камбани и в град Сандански в чест на мира и културното ни наследство.

Изложбата ще бъде открита на 21.09.2018г. от 19 часа в Археологически музей – Сандански.