Георги Димитров от Дупница: Разбито стълбище и шахта под него заплашват да потрошат човек, по над 200 деца минават всеки ден през тях

Разбито стълбище и шахта в Дупница са се превърнала в грозна гротеска и заплаха за хората. Георги Димитров, читател на ВЯРА НЮЗ, съобщи за проблемната шахта, намираща се на улица “Бабуна планина”, точно под разбито стълбището за ромската “Гиздова махала”. 

По негови думи тя е в такова състояние от месец септември 2017 г. Повече от половин година обаче няма кой да я оправи. В шахтата реално може да падне човек, каза загриженият ни читател.

“Незнайно защо, работници разбутаха шахтата и я оставиха така”, допълва той. Шахтата представлява риск за над 200 деца, които всеки ден минават от тук по няколко пъти, от тук тръгват за училище, за детска градина, а сега като скове студа и малко да се заледи, ще се потроши някой, особено вечер. За да предупреждава хората, някой слага от време на време клон в една от дупките й, за да се вижда проблемното място от по-далечно разстояние. Цялата шахта, капака и по точно,  се люлее, може да пропадне всеки момент.”

От община Дупница, съобщиха, че още тази седмица ще вземат мерки. Те съобщиха, че никой до сега не е подал сигнал за тази критична зона.