Ново поражение за футболистите на Кюстендил, “Банско” ги отнесе с 0:3 у дома

Отборите на "Велбъжд" и "Банско"

Христо Спасов се разписа на два пъти, Павел Головодов с първи гол за гостите, за които това бе пети пореден успех

Поредно поражение инкасира отборът на ФК “Велбъжд” от началото на първенството в Трета югозападна лига. Кюстендилци допуснаха седмата си загуба, като този път те бяха класически наказани от тима на „Банско”. На стадион „Осогово” домакините с нищо не се противопоставиха срещу по-класния си съперник и резонно бяха победени с 0:3.

Гостите /в зелен екип/ си тръгнаха с 3 точки.

Това бе пета поредна победа за отбора от планинския курорт – нещо, което досега не се е случвало на Банско нито във Втора, нито в Трета лига. Два гола вкара Христо Спасов, а един добави Павел Головодов. За юношата на ЦСКА, който получи шанс да възроди кариерата си в Банско, това бе първи гол за новия му отбор. Спасов вече има в актива си 11 гола в 9 мача и е голмайстор на Югозападната трета лига. В класирането „Банско” е на 5-а позиция с 18 точки, а „Велбъжд” е на последното 18-о място със само 2 точки.

Предстои двуседмична пауза в третия ешелон, а в 10-ия кръг играчите на Анатоли Бачовски гостуват на 14 октомври от 16 часа на отбора на “Ботев 1937”-Ихтиман, който е две места преди кюстендилци в подреждането с актив от 6 точки.