Александър Якимов донесе победата на „Вихрен” срещу „Септември”-Симитли

Отборите  на „Вихрен”-Сандански и  „Септември”-Симитли спретнаха добър мач, но с много малко голови положения. Двата отбора се срещнаха в 9-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. През първата част на срещата се стигна само до една опасна ситуация, която футболистите на домакините превърнаха в гол. Това стана в 37-ата минута, когато след центриране отдясно в наказателното поле на гостите младият защитник Вакадинов с глава изпрати топката в краката на Александър Якимов, който от няколко метра простреля вратаря Иван Димитров за 1:0.

Здравко Лазаров

През втората част на срещата бе отбелязан още един гол във вратата на гостите, като негов автор бе отново Александър Якимов. В 53-тата минута след центриране от фаул, изпълнен от Атанас Чепилов, Александър Якимов от 5-6 метра с летящ плонж с глава забоде топката в мрежата зад Иван Димитров за 2:0.
Наставникът на „Септември” Спас Стоименов пусна в игра Орлин Орлинов, който опита да раздвижи играта на терена, като веднъж насочи кълбото в наказателното поле на домакините и веднъж с директен обстрел опита да порази вратата на „Вихрен”, но и в двата случая не се стигна до нещо положително. Домакините упражниха преса на противника в собствената им половина и при това положение не им оставиха никакви надежди за промяна на резултата.
„Бяхме разучили добре играта на „Септември”-Симитли. С умела преса и агресия съвсем заслужено се поздравихме с победа и спечелихме трите точки. Вече мислим за следващия мач, който ще е на 13 октомври в Пазарджик срещу местния „Хебър”, сподели Здравко Лазаров – старши треньор на „Вихрен”.

Спас Стоименов, старши треньор на „Септември”-Симитли, сподели: „Две голови положения, две наши грешки и два гола за отбора на „Вихрен”. Не се оправдавам, за загубата сме виновни всички. „Вихрен” спечели заслужено този двубой. Следващият ни мач е в сряда, 3 октомври, в село Първомай срещу „Беласица” в мач за 3-тия кръг за Купа АФЛ”.