Кюстендил e най-добрата туристическа дестинация, кметът Петър Паунов получи наградата от Йорданка Фандъкова

Кюстендил получи приза за най-добра туристическа дестинация по време на първите Български туристически награди 2018 г. Кметът на областния град Петър Паунов получи наградата от кмета на София Йорданка Фандъкова. “Благодарим, че са оценени нашите усилия, и се радвам, че и ние сме на опашката на модерните дестинации. Радвам се, че можем да бъдем забелязани стъпка по стъпка, а не яростно, запазвайки традициите на добрата балнеология”, заяви градоначалникът.

България става все по-популярна туристическа дестинация. За първите 8 месеца на 2018-а страната ни са посетили близо 7 милиона чуждестранни туристи, което е около 6% ръст спрямо миналата година. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Международно жури оцени най-добрите в туристическия бранш у нас. Наградите за  качествени хотели бяха раздадени в 4 категории. Това е, което развиваме, за да можем да направим България дестинация на четири сезона, допълни Ирена Георгиева.

Приключи и Петият конгрес на Българската асоциация по балнеология и СПА, който се проведе в Гоце Делчев и Гърмен. На официална церемония в заключителната вечер на престижния форум бяха връчени годишните награди на асоциацията. Община Велинград спечели един от деветте приза – “Най-добра спа дестинация”. Министерството на туризма бе отличено с награда “Най-добър партньор”, а останалите призове бяха за най-добри спа и медикъл спа хотели с различни категории звезди.